Günümüzde internet ortamında bilgiler paylaşıldığı için güvenlilik hizmetlerinin en yüksek derecede sağlanması önemlidir. Bu güvenliliğin sağlanması için SSL sertifikaları ön plana çıkmıştır.
Ssl Sertifikası Ve Çeşitleri
SSL yaklaşık 20 yıl önce 3.0 versiyonu ile network üzerindeki bilgi aktarımları için gizlilik ve güvenli şekilde korunması, sağlıklı bir şekilde karşı tarafa aktarılması için yapılmış bir program çalışmasıdır. Navigatör, Microsoft, Explorer gibi dev kuruluşların destek verdiği SSL geniş bir yayılma alanı göstermiş ve günümüzde daha geliştirilmiş versiyonu ile kullanılmaya devam edilmektedir.
SSL sertifikası bilgi akışında tüm bilgilerin gizli kalmasını sağlamakta ve kimsenin erişemediği bir şifreleme sistemi ile korunmakta ve alıcıya ulaşmaktadır. Şifreleme sistemini sadece alıcı tarafına iletilmekte ve alıcıdan başka hiç kimse o bilgiyi öğrenememektedir. Bilgi akışlarında kullanılan anahtar şifrelemelerin uzun olması bilginin güvenliği için çok önemlidir. Bilgisayar şifrelemelerde bit denilen yöntem kullanılmaktadır. Bir bit 2 rakamı ifade etmekte ve şifre çözümü kolay olarak yapılabilmektedir. SSL yönteminde ise bit kullanımı daha yüksek oranlarda yapıldığı için şifrenin başkaları tarafından çözülmesi çok zor ve hatta imkânsızdır. SSL modülünde 42 ile 128 bit arasında şifreleme kullanılmaktadır. 128 bitlik bir şifrelemede ortalama 2128 karakter ter almaktadır. Bu da SSL’ in ne kadar güvenli olduğunun kanıtıdır.
SSL sertifika çeşitleri var mıdır?
SSL sertifika çeşitleri farklı şekillerde işlem görmektedir. Standart SSL sertifikası, Premium SSL sertifikası, Premium multidomain SSL sertifikası, Premium wildcard SSL sertifikası, ev SSL sertifikası gibi çeşitleri bulunmaktadır.
SSL sertifikanız olup olmadığını sorgulamak için buraya tıklayın.